استاندار گیلان: فاصله چندانی با خودکفایی در تولید برنج نداریم
استاندار گیلان با اشاره به افزایش انگیزه در کشاورزان برنجکار طی سال های اخیر گفت: با تلاشهایی برای افزایش تولید صورت گرفته، فاصله چندانی با خودکفایی محصول برنج نداریم.
محمدعلی نجفی روز یکشنبه در حاشیه نخستین برداشت مکانیزه برنج در روستای لاکسار صومعه سرا در جمع خبرنگاران افزود: با سیاستی که دولت یازدهم و وزارت جهاد کشاورزی در حمایت از این محصول داشتند، شاهد اتفاقات خوبی در این بخش هستیم.
وی به افزایش قیمت برنج و اقتصادی شدن آن برای کشاورز اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقات مثبتی که طی سالهای اخیر در دولت یازدهم شاهد بوده ایم؛ تأمین هزینه کاشت، داشت و برداشت و بهره مطلوب برای کشاورز بوده است.
نجفی با بیان اینکه در افزایش قیمت برنج باید شرایط مصرف کننده را نیز در نظر بگیریم، اظهار داشت: تمام تلاشها بر این بوده تا ضمن افزایش قیمت، در کاهش هزینههای جانبی کشت برنج نیز گامهایی برداشته شود.
وی ادامه داد: تأمین نهادههای کشاورزی، بذر، کود و نیز اعتبارات مناسب برای افزایش مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی از وظایف دولت بشمار میرود که جزو سیاستهای مسئولان استانی نیز هست.
نجفی به جلوگیری از واردات برنج در فصل توزیع طی سالهای اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: امسال نیز روند جلوگیری از واردات کماکان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در سال جاری بیش از ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری ماشینی نشاء شد، پیشبینی کرد که بیش از ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع برنج استان به صورت مکانیزه برداشت شود.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه تا سال گذشته سطح زیر کشت برنج در استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار بود، افزود : به دنبال تثبیت و افزایش نسبی قیمت برنج، تسیهلات مناسب و ترویج کاشت این محصول امسال شاهد افزایش ۵۰۰ هکتاری سطح زیر کشت برنج هستیم.
نجفی با اشاره به اینکه با برنامهریزیهای مثبت انجام گرفته در بخش مدیریت آب کمترین تنش را شاهد بودیم، گفت: در سال ۹۲ مدت نشاء ۴۷ روز بود که امسال به ۲۰ روز کاهش یافت که نتیجه آن استفاده کمتر از آب بود.
وی با اشاره به کاهش چشمگیر تورم در کشور گفت: انتظار ما از بانکها این است تا با کاهش سود بانکی بویژه در بخش کشاورزی ، گام هایی مثبتی در بهرهمندی بیش از پیش کشاورزان از تسهیلات ارزان قیمت برداشته شود.
در بیست و پنجمین روز از فصل تابستان، با حضور استاندار گیلان، برداشت مکانیزه برنج در روستای لاکسار شهرستان صومعه سرا واقع در غرب گیلان آغاز شد.
بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج، ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود. شخم زمستانه در کاهش میزان نیاز شالیزارها به آب در فصل کاشت و داشت نقش مهمی دارد.
پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.
از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود.
بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
سال گذشته (۱۳۹۵) همچنین نخستین رقم مادری برنج پرمحصول گیلانه، نیمه مردادماه در رشت برداشت شد.
از خصوصیات بارز رقم گیلانه پا کوتاهی، زودرسی و کیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی با عملکرد بیشتر از ارقام بومی است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰